Wmo Wonen
Door een ziekte, handicap of ouderdom kunt u problemen krijgen bij het gebruik van uw woning. De afdeling Sociaal domein kan u ondersteunen en uw vragen over wonen beantwoorden. U kunt er terecht met vragen over:
- Begeleiding bij het wonen en WMO Wonen
- Zelfstandig blijven wonen
- Huisvestingsindicatie
- Woningaanpassingen
- Woningurgentie
Als u zelf geen oplossing heeft voor uw probleem bij het wonen, is uw eerste aanspreekpunt de afdeling Sociaal domein. Bekijk hier hoe u contact opneemt met de afdeling. De Wmo-consulent (Wet maatschappelijke ondersteuning) vraagt u naar uw omstandigheden, problemen en wensen.
Vervolgens kijken we naar uw mogelijkheden:
- wat kunt u zelf kunt doen?
- hoe kunnen de mensen in uw directe omgeving u daarbij helpen?
- zijn er voorzieningen in de buurt waarvan u gebruik kunt maken?
- heeft u voorzieningen zoals een traplift of een tillift nodig?
Soms kunt u beter verhuizen naar een woning die al is aangepast. De gemeente informeert u graag over de mogelijkheden.
Voor de meeste Wmo-voorzieningen moet u een eigen bijdrage betalen, de eigen bijdrage is € 20,60 per maand. Meer informatie vindt u op de site van het Centraal Administratiekantoor (CAK).
- regelhulp.nl is een site voor mensen met een beperking, ouderen en iedereen in hun omgeving. U vindt er een overzicht van allerlei regelingen en oplossingen.
- projectlekkerblijvenwonen.nl toont tal van kleine en grotere ingrepen die meteen extra gemak geven en er tegelijk voor zorgen dat uw huis klaar is voor de toekomst.