Afvalbak

In de gemeente wordt afval ingezameld met grijze (restafval), groene (GFT+e) en oranje (PMD) afvalbakken. De afvalbakken worden geleegd tussen 7.00 en 17.00 uur. Bekijk in de Afvalwijzer wanneer uw bak wordt geleegd.

Afvalbak ophaaldagen

Als u wilt weten op welke dagen de gemeente het afval in uw wijk komt ophalen, kijk dan in de app Afvalwijzer of op www.mijnafvalwijzer.nl. Na het invoeren van uw postcode en huisnummer, ziet u de afvalkalender voor het hele jaar. Tip: zet in de app notificaties aan, dan krijgt u een seintje op uw smartphone als u uw afvalbak aan de weg moet zetten.

Afvalbak kapot, niet geleegd of nieuwe nodig

Is uw afvalbak kapot, niet geleegd of heeft u een nieuwe nodig? Geef uw melding door aan de gemeente via de Afvalwijzer. Volg de onderstaande stappen:

  1. Ga naar mijnafvalwijzer.nl of download de app
  2. Vul uw postcode en huisnummer in.
  3. Klik linksboven op het menu. Dit is het icoontje met de drie streepjes.
  4. Klik daarna op ‘Grof afval / afvalbak’. 
  5. Kies het juiste onderwerp en klik daar op de knop ‘Bestellen’. 
  6. Selecteer een ophaaldag en geef aan om welke bak het gaat. Klik op ‘Bestellen’. 
  7. Vul uw adresgegevens in en klik op ‘Order bevestigen’. U ontvangt vervolgens een bevestigingsmail.

Wat gebeurt er na mijn melding?

De gemeente komt langs om uw nieuwe afvalbak(ken) te brengen, uw bak te maken of te legen. U hoeft hiervoor niet thuis te blijven.

Heeft een u kapotte afvalbak? Zet de kapotte afvalbak leeg aan de kant van de weg. Zorg ervoor dat de afvalbak leeg is. Een volle bak kunnen wij niet repareren.

Afvalbak kwijt of gestolen

Bent u uw afvalbak kwijt of denkt u dat deze is gestolen? U kunt in de Afvalwijzer een nieuwe afvalbak aanvragen. Na uw aanvraag neemt de gemeente contact met u op.

Afvalbak aanbieden

U dient uw afvalbak op de dag buiten te zetten die in de afvalkalender staat aangegeven. De afvalbakken moeten worden aangeboden op een verzamelplek, met het handvat en de wielen van de weg afgekeerd. De rolcontainers moeten aan de zijkant 15 centimeter van elkaar af worden geplaatst. De afvalbak mag niet zo vol zijn dat het deksel van de bak niet meer dicht kan.

Het is belangrijk om uw bak op de goede manier neer te zetten. Als u de instructie volgt, kan de vrachtwagen er goed bij. Dit voorkomt dat de chauffeur de cabine moet verlaten om afvalbakken juist neer te zetten. Dat vertraagt de inzameling en belemmert de doorstroming van het verkeer.

Extra afvalbak nodig

U kunt onder 2 voorwaarden een extra afvalbak krijgen. De voorwaarden zijn:

  • dat er minstens 6 personen op uw adres wonen en staan ingeschreven.
  • of dat er een medische oorzaak is.

Dit regelt u in de Afvalwijzer. Na uw aanvraag neemt de gemeente contact met u op.

Alarm: Heeft u een aanvraag gedaan voor een nieuwe grijze afvalbak? Dan is het verplicht om een reden op te geven in het opmerkingsveld. Staat er geen reden bij? Dan wordt uw aanvraag niet in behandeling genomen.