Zwerfafval opruimen

Ligt er zwerfafval op de stoep in uw wijk? Dan kunt u dat opruimen, om zo de wijk netjes te houden. Zo heeft u een schone buurt, en hebben we samen een schone gemeente!

In Dijk en Waard zetten veel inwoners zich (vrijwillig) in om zwerfafval op te ruimen. Dit zijn onze Zappers (zwerfafvalpakkers). Zij ruimen bijvoorbeeld zwerfafval op wanneer ze een rondje wandelen of tijdens het uitlaten van de hond. Zappers ontvangen van de gemeente opruimspullen, zoals een grijper en houder voor een afvalzak.

Zapper worden of een opruimactie houden

Wilt u ook Zapper worden en gratis opruimspullen ontvangen? Of bent u van plan om een opruimactie te organiseren met meerdere personen? Via onderstaande knop geeft u dit aan ons door.

Aanmelden/aanvragen

Met zonnig weer is het heerlijk om buiten te sporten, picknicken, varen, in de zandbak te spelen, een boek te lezen of gewoon lekker niks te doen. Het kan allemaal in gemeente Dijk en Waard met de vele parkjes, zoals het Luipaardpark, Keizerfazant en ’t Rosarium in Heerhugowaard, Diepsmeerpark in Oudkarspel of bij en in het water bij Noorderplas in Zuid-Scharwoude. En er zijn nog meer mooie locaties in onze groene, waterrijke gemeente. Fijn recreëren doet u vooral als het schoon is, dus gooi uw afval in de prullenbak.

Na een zonnige dag ligt er vaak veel afval dat gaat zwerven. Daar kunnen we samen wat aan doen. Het is namelijk wel zo fijn om het op te ruimen. Op de plekken waar gezeten wordt, staan prullenbakken in de buurt. Een kleine moeite om het afval direct weg te gooien. Even geen prullenbak in de buurt? Loop een stukje of neem het afval mee naar huis. Kleine moeite, groot effect.

Dit afval is namelijk niet alleen vies voor de mensen die na u komen, het is ook schadelijk voor planten, dieren en de natuur. Zo kunnen vogels en dieren erin verstrikt raken en zijn bijvoorbeeld peuken, plastic en snoepverpakkingen schadelijk en soms zelfs giftig voor natuur en grondwater. En voor onszelf natuurlijk. Want je geniet meer in een schone omgeving. Laat het dan ook schoon achter voor degene die na jou komt. Dat geldt natuurlijk ook in Park van Luna en Geestmerambacht. Samen houden we Dijk en Waard schoon!

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van en over zwerfafval en de Zappers uit Dijk en Waard? Meld u aan voor onze e-mailnieuwsbrief via onderstaande knop. U ontvangt dan ongeveer 6 keer per jaar het laatste nieuws, campagnes en handige tips. Ook leest u meer over de Zappers die actief zijn in Dijk en Waard.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ligt er op een locatie heel veel zwerfafval, of merkt u dat er vaak zwerfafval op de stoep ligt? Doe dan een melding. Dan kunnen onze medewerkers langsgaan om het zwerfafval op te ruimen.

Melding doen

Heeft u opmerkingen over bijvoorbeeld afval, waterkwaliteit, verlichting of iets anders in het Park/Strand van Luna of het Geestmerambacht? Neem dan contact op met Recreatieschap Geestmerambacht. Bekijk de contactgegevens op Geestmerambacht.nl.