Zwerfafval opruimen

Ligt er zwerfafval op de stoep in uw wijk? Dan kunt u dat opruimen, om zo de wijk netjes te houden.

Opruimpakket aanvragen

Wilt u een actie organiseren om samen met uw buurt zwerfafval op te ruimen? Of wilt u liever alleen aan de slag? U kunt bij ons spullen lenen (grijpers en ringen). Geef dit via onderstaande knop aan ons door. Daarna komt een medewerker van de gemeente binnen enkele werkdagen bij u langs om 1 of meerdere opruimpakketten af te leveren.

Aanvragen

Vanwege de fusie zijn veel digitale systemen van de gemeente tijdelijk niet beschikbaar. Daarom kunt u tijdelijk geen online aanvraag doen. Neem contact met ons op om een pakket aan te vragen. Lees meer over de aangepaste dienstverlening.

Word ook Zapper (Zwerfafvalpakker)

De gemeente heeft een groep inwoners die zich (vrijwillig) inzet voor het opruimen van zwerfafval. Zappers (zwerfafvalpakkers) worden ze genoemd. De Zappers lenen de prikkers en vuilniszakken van de gemeente. Als ze bijvoorbeeld de hond uitlaten of tijdens een rondje wandelen door de wijk kunnen ze hiervan gebruik maken.

Wilt u ook Zapper worden? Meld u aan door contact op te nemen met de gemeente. Een medewerker van de gemeente komt binnen enkele werkdagen bij u langs om een opruimpakket af te leveren.

Nieuwsbrief voor Zappers

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van en over de Zappers in gemeente Dijk en Waard? Meld u aan voor onze e-mailnieuwsbrief via onderstaande knop. U ontvangt dan ongeveer 6 keer per jaar het laatste nieuws, winacties en handige tips. Ook leest u meer over andere Zappers die actief zijn in Dijk en Waard.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Zwerfafval melden

Ligt er heel veel zwerfafval, of merkt u dat er vaak zwerfafval op de stoep ligt? Doe dan een melding.

Melding doen

Afval in Park/Strand van Luna of Geestmerambacht?

Heeft u opmerkingen over bijvoorbeeld afval, waterkwaliteit, verlichting of iets anders in het Park/Strand van Luna of Geestmerambacht? Neem dan contact op met Recreatieschap Geestmerambacht. Bekijk de contactgevens op Geestmerambacht.nl .