Financieel

Voor bedrijven die door de coronacrisis minder omzet hebben, zijn er steunregelingen. Per 1 april 2022 stoppen de meeste, zoals de NOW, de TVL en de Bbz. Sommige steunmaatregelen blijven wel doorlopen, zoals de garantieregelingen voor evenementen.

  • Op het Ondernemersplein vindt u landelijke informatie en regelingen voor ondernemers.
  • Op de website van de Rijksoverheid vindt u alle regelingen vastgesteld door het kabinet.

Maatschappelijke organisaties, verenigingen en ondernemers kunnen een beroep doen op het Coronasteunfonds. Dit fonds is beschikbaar gesteld door de gemeente Dijk en Waard. Het fonds is bedoeld als aanvulling op bestaande maatregelen van het Rijk en de provincie.

Bevindt uw bedrijf zich door de coronacrisis in zwaar weer? Wilt u weten of uw bedrijf nog levensvatbaar is? Bent u op zoek naar manieren om uw bedrijf (weer) rendabel te maken? Of denkt u juist aan werk in loondienst of aan bij- of omscholing? Halte Werk kan u hierbij helpen. 

Deze heroriëntatie van Halte Werk op de arbeidsmarkt is voor ondernemers die wonen in Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk, Bergen, Castricum en Heiloo. Alle ondernemers uit deze gemeenten zijn van harte welkom. Een team van ondernemersadviseurs staat voor u klaar om de mogelijkheden met u te bespreken.

Wacht niet te lang, en meld u aan voor een vrijblijvend gesprek. Hoe eerder, hoe beter! Lees meer op de website van Zaffier

Heeft de coronacrisis gevolgen voor uw inkomen? Neem dan contact op met Zaffier voor hulp. Gebruik het contactformulier van Zaffier of bel 088 40 46 000.

Werknemers in de regio Noord-Holland Noord die hulp kunnen gebruiken bij het zoeken en vinden van een (nieuwe) baan kunnen terecht op het platform NHN Werkt door. Adviseurs van NHN Werkt Door brengen bijvoorbeeld organisaties die personeel over hebben in contact met ondernemingen met een personeelstekort. Zo kunnen deze bedrijven samen hun capaciteitsvraagstuk oplossen. Het resultaat hiervan is dat werknemers aan het werk blijven en bedrijven kunnen blijven ondernemen.