Mobiele showroom: voor gratis advies over energie besparen

Inwoners van Dijk en Waard kunnen gratis advies krijgen over energie besparen en verduurzaming door Duurzaam Bouwloket. En dat is dit jaar nog makkelijker: Duurzaam Bouwloket komt naar inwoners toe met een mobiele showroom. Deze showroom is dit jaar op acht verschillende plekken in de gemeente te vinden. Inwoners kunnen hun vragen stellen en advies krijgen over energie besparen en verduurzamen. De onafhankelijke adviseurs vertellen over subsidiemogelijkheden en de verschillende producten die in de showroom te zien zijn. Gemeente Dijk en Waard biedt dit inwoners gratis aan. 

Met ledlampen, radiatorfolie, tochtstrips, en andere makkelijke maatregelen verbruik je minder energie. En dat scheelt geld. Isolatie en een warmtepomp zorgen voor nog meer energiebesparing. Bezoekers krijgen gratis advies over alle producten, deze producten ook meteen in de showroom te bekijken. 

Tips: van energiebesparing tot subsidieregelingen

Wat kan ik doen om de energierekening lager te krijgen? Hoe breng ik radiatorfolie aan? Met eigen ogen zien hoe isolatie materiaal of warmtepomp er van dichtbij uitziet? Welke subsidies zijn er voor mij? De showroom staat tussen 10.00 en 16.00 uur klaar voor bezoekers.  

  • Donderdag 21 maart - winkelcentrum Broekerveiling op de markt, Broek op Langedijk
  • Donderdag 4 april - voor de Dekamarkt, Sint Pancras - met energiecoaches
  • Donderdag 18 april - bij Welkoop/Aldi, Noord-Scharwoude - met energiecoaches
  • Donderdag 16 mei  – winkelcentrum Centrumwaard, Heerhugowaard
  • Donderdag 30 mei - winkelcentrum Middenwaard, Heerhugowaard
  • Zaterdag 17 augustus - Langedoikermarkt, Broek op Langedijk
  • Maandag 16 september - Jaarmarkt, Heerhugowaard
  • Donderdag 10 oktober - Dag van de duurzaamheid – locatie volgt

Deze planning wordt nog aangevuld. Het actuele overzicht vindt u op dijkenwaard.nl/duurzaam en duurzaambouwloket.nl.

Inwoners Dijk en Waard kunnen altijd terecht bij Duurzaam Bouwloket

De adviseurs van Duurzaam Bouwloket staan altijd klaar voor inwoners van Dijk en Waard. Om vragen te beantwoorden, advies op maat te geven of mee te kijken met een offerte. Meer informatie is te vinden op duurzaambouwloket.nl. Zij zijn telefonisch op werkdagen bereikbaar via 072 – 202 20 16