Energie opwekken en besparen

Als u een eigen woning heeft, kunt u fors op uw energierekening besparen door besparingsmaatregelen te nemen. Denk dan aan het beter isoleren van uw huis of het plaatsen van zonnepanelen. Wilt u weten wat het beste is voor uw situatie en wat de kosten zijn? Ons energieloket Duurzaam Bouwloket kan u hierbij helpen door een op maat gemaakt advies te geven. Kijk op de site voor meer informatie.

Energiecoöperatie

Wilt u zelf energie opwekken, maar heeft u geen geschikte plek om dit te doen? Dan kan het oprichten van een energiecoöperatie uitkomst bieden. Samen met bijvoorbeeld de buurt, andere ondernemers of medehuurders kunt u investeren in wind- of zonne-energie. Wij kunnen vrijblijvend meedenken. Als gemeente ondersteunen we dit soort initiatieven namelijk graag. Neem contact met ons op. Dan helpen wij u verder.

Subsidies

In sommige gevallen kunt u subsidie krijgen wanneer u energiebesparende maatregelen in huis neemt. Voor een overzicht van financiële regelingen kunt u terecht bij het Duurzaam Bouwloket.

Energiecoach

Wilt u gratis advies over de mogelijkheden om thuis energie te besparen? Dan kunt u een gesprek aanvragen met een energiecoach. De energiecoach komt bij u thuis en bekijkt de mogelijkheden en bespreekt deze met u. Een gesprek aanvragen met een energiecoach kan op de website van het Duurzaam Bouwloket.