Energie opwekken en besparen

Als u een eigen woning heeft, kunt u fors op uw energierekening besparen door besparingsmaatregelen te nemen. Denk dan aan het beter isoleren van uw huis of het plaatsen van zonnepanelen. Wilt u weten wat het beste is voor uw situatie en wat de kosten zijn? Ons energieloket Duurzaam Bouwloket kan u hierbij helpen door een op maat gemaakt advies te geven. 

Subsidies

In sommige gevallen kunt u subsidie krijgen wanneer u energiebesparende maatregelen in huis neemt. Voor een overzicht van financiële regelingen kunt u terecht bij het Duurzaam Bouwloket.

Mobiele showroom bij u in de buurt

Bent u benieuwd hoe u energie kunt besparen, hoe isolatiematerialen werken of hoe een zonnepaneel er van dichtbij uitziet? Of helemaal op maat: wat voor uw huis de beste oplossing is om minder energie te verbruiken?

Voor al uw vragen over energiebesparen en duurzaam wonen kunt u terecht bij de mobiele showroom van Duurzaam Bouwloket. Een adviseur geeft u gratis en onafhankelijk advies. Kijk voor meer informatie en alle data op duurzaambouwloket.nl.

Energiecoöperatie

Wilt u zelf energie opwekken, maar heeft u geen geschikte plek om dit te doen? Dan is de energiecoöperatie misschien een oplossing. Begin 2023 is de Duurzame Energiecoöperatie Dijk en Waard door inwoners uit onze gemeente opgericht. De leden werken vanuit de coöperatie samen om elkaar te helpen energie te besparen én op te wekken. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Op hun website vindt u contactgegevens.

Tips en ervaringen van inwoners Dijk en Waard

Het verduurzamen van uw woning kan geld opleveren. Daarom hebben al veel inwoners van Dijk en Waard stappen gezet om hun woning energiezuiniger te maken.
Wat en hoe zij die hebben gedaan, delen zij graag met u.

Lees het verhaal van huiseigenaar Gerwin Kroeze, Loni Dussenbroek en Marianne Bloothoofd. Alle drie inwoners van de Gemeente Dijk en Waard en bezig met het verduurzamen van hun woning.

Hoe duurzaam is de gemeente Dijk en Waard?

Niet alleen de inwoners van de Gemeente Dijk en Waard zetten stappen om hun woning te verduurzamen. Ook de gemeente Dijk en Waard zelf zet stappen. 

Lees het verhaal van Rob Hof en Mark Dekker, beiden senior beheerder vastgoed bij de gemeente Dijk en Waard. Zij vertellen welke stappen er zijn gezet bij het verduurzamen van gemeentehuis Heerhugowaard en De Binding. Lees het artikel Op weg naar een nog duurzamere toekomst van Rob en Mark.

Ook wethouder duurzaamheid René Schoemaker vertelt welke stappen de gemeente zelf zet op het gebied van verduurzaming. Maar ook welke stappen de gemeente zet om ondernemers en inwoners te ondersteunen. Hij vertelt dit in het artikel Stapsgewijs worden we CO2-neutraal.

Energiecoach

Wilt u gratis advies over de mogelijkheden om thuis energie te besparen? Dan kunt u een gesprek aanvragen met een energiecoach. De energiecoach komt bij u thuis en bekijkt de mogelijkheden en bespreekt deze met u.