Toegankelijkheidsverklaring

De gemeente Dijk en Waard besteedt veel aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en vindbaarheid van deze website. Hierbij volgen we de toegankelijkheidseisen van de overheid. Voldoen aan deze standaard maakt de website onder andere gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk voor verschillende doelgroepen.

Onze website voldoet nog niet volledig aan de toegankelijkheidseisen van de overheid (WCAG 2.1, niveau AA). De status van deze website is:
B - voldoet gedeeltelijk

De status is toegekend op basis van een eigen verklaring die voor het laatst is bijgewerkt op 09-02-2023.

Bekijk de toegankelijkheidsverklaring

Bekijk het laatste onderzoeksrapport (pdf, 1 MB)


*De gemeenten Heerhugowaard en Langedijk zijn gefuseerd tot de gemeente Dijk en Waard. De website van de gemeente Heerhugowaard is hier hergebruikt en is nu deze website.

Wij nemen de volgende maatregelen om naleving van de toegankelijkheidseisen te bevorderen:

  • Onderzoek: er zal een nieuw onderzoek worden uitgevoerd in 2023.
  • Documenten: Pdf-documenten worden zoveel mogelijk aangeboden in html. Binnen de organisatie wordt in 2023 nagegaan hoe deze documenten toegankelijk kunnen worden gemaakt.

Streefdatum

De streefdatum waarop onze website volledig aan de toegankelijkheidseisen van de overheid (WCAG 2.1, niveau AA) zal voldoen is 31 december 2023.

Is onze website, of onderdelen daarvan, voor u niet goed toegankelijk? Heeft u vragen, tips of opmerkingen over toegankelijkheid? Laat het ons dan weten.

Bekijk onze contactgegevens.