Fietsenopruimactie

De gemeente ruimt bij het NS-Station, Middenwaard, Broekerveiling en Centrumwaard regelmatig weesfietsen, fietswrakken en fout geparkeerde (brom)fietsen op. Door deze fietshandhaving blijven de straten en pleinen netjes en voor iedereen toegankelijk.

Is uw fiets ook weggehaald door de gemeente? Dan kunt u deze binnen 13 weken na verwijdering weer ophalen. Fietswrakken moeten binnen 2 weken opgehaald worden. Alle fietswrakken die niet na 2 weken zijn opgehaald, worden vernietigd.

  • Ga naar de website verlorenofgevonden.nl en kijk of uw fiets op deze site is aangemeld. Tik bij ‘Wat heb je verloren?’ in: ‘Fiets Heerhugowaard’ of 'Fiets Langedijk'
  • Heeft u uw fiets gevonden? Noteer het registratienummer van uw fiets. Staat uw fiets er niet tussen? Dan is hij niet door de gemeente verwijderd.
  • Als uw fiets door de gemeente is weggehaald, gaat u naar het gemeentehuis aan de Parelhof 1. Aan de balie vraagt u een ophaalbrief. Aan de hand van het door u genoteerde registratienummer wordt deze brief gemaakt. Zorg altijd dat u een geldig identiteitsbewijs, fietssleutel of bewijs van aankoop en pinpas/contant geld bij u heeft.*
  • U betaalt aan de balie € 20,00 ophaal- en administratiekosten. Dan krijgt u de ophaalbrief mee. Op de brief staat het adres bij welk fietsendepot u uw fiets kunt ophalen
  • Maak vervolgens een afspraak bij het betreffende fietsendepot om uw fiets op te halen

* In de meeste gevallen zijn wij wettelijk verplicht u om (een kopie van) uw identiteitsbewijs te vragen. De reden is om identiteitsfraude tegen te gaan. Meer informatie:

Een fiets die geparkeerd staat zodat direct gevaar ontstaat voor het overige rij- en voetgangersverkeer, wordt direct verwijderd.

De handhaver van de gemeente brengt een label aan als een (brom)fiets:

  • niet in de daarvoor bestemde fietsrek of parkeervak staat.
  • langer dan 14 dagen onafgebroken op dezelfde plek geparkeerd staat.
  • fout geparkeerd staat.

Als uw fiets gelabeld is heeft u 2 dagen de tijd, na de datum op het label, om de fiets zelf mee te nemen. Staat uw fiets na die 2 dagen nog steeds op dezelfde plek? Dan wordt hij door de gemeente verwijderd.