Oplaadpunten elektrische auto's

In Dijk en Waard staan openbare oplaadpalen. Hier kunt u uw elektrische auto opladen, als u niet op eigen terrein kunt parkeren en opladen. MRA Elektrisch organiseert deze openbare laadpalen voor de gemeente. Wilt u dat er een publieke oplaadpaal bij u in de buurt wordt geplaatst? Dan kunt u een verzoek tot plaatsing indienen via de site van MRA Elektrisch.

Vraag een openbare laadpaal aan

Voorwaarden

U moet aan een aantal voorwaarden voldoen om een verzoek te kunnen indienen:

  • U heeft een elektrische auto die minimaal 45 kilometer elektrisch kan rijden.
  • U kunt niet opladen op eigen terrein.
  • Binnen 200 meter loopafstand van uw woon- of werkadres is geen bestaand oplaadpunt.

Er wordt per elektrische auto maximaal 1 verzoek behandeld.

Kosten

Het plaatsen van een openbare laadpaal is gratis.

Openbare laadpalen in Dijk en Waard

In de gemeente zijn al openbare laadpalen geplaatst. Bekijk de locaties op deze kaart.

De tarieven voor de stroom bij de openbare laadpalen verschillen per paal. De prijs hangt af van de exploitant en van de leverancier van uw laadpas.

Wilt u een oplaadpunt in uw garage of op uw eigen oprit? Dan kunt u terecht bij een lokaal installatiebedrijf. De gemeente geeft geen subsidie op het plaatsen van laadpalen.

Het is niet toegestaan om een elektrische auto op de openbare weg te laden, via een stroomaansluiting vanaf het eigen erf. Dit heeft onder andere te maken met veiligheid, aansprakelijkheid, en de verdeling en beschikbaarheid van openbare parkeerplaatsen.

Wordt de parkeerplaats bij een openbare laadpaal regelmatig bezet door niet-elektrische auto’s? Of staat er langere tijd een elektrische auto die allang is opgeladen? Doe melding bij de gemeente.

Melding doen

Als de snellader op het dek van de Zuidtangentgarage buiten werking of defect is, dan kunt u dit melden bij de balie van beheerder Interparking, gevestigd in de Middenweg garage.