Melding openbare ruimte

Ziet u iets buiten dat niet in orde is? Zoals een kapotte lantaarnpaal, afval op straat of een volle prullenbak? Of ervaart u overlast, bijvoorbeeld door fout geparkeerde auto's? Doe dan een melding, zodat de gemeente het kan herstellen of verbeteren.

Melding doen

Spoed

Heeft u een spoedmelding over een rioolverstopping ? En zit de verstopping op gemeentegrond? Met dringende klachten kunt u ook buiten kantoortijden bellen met 14072 .

Andere meldingen

Klacht indienen

Is uw melding niet goed afgehandeld? Of heeft u een andere klacht of bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dien dan een klacht in of maak bezwaar.

Klacht indienen of bezwaar maken

Handhavingsverzoek

Met een handhavingsverzoek vraagt u de gemeente in te grijpen bij overlast of als u vermoedt dat wet- en regelgeving wordt overtreden. Bijvoorbeeld wanneer u denkt dat ergens zonder vergunning wordt gebouwd of een kinderdagverblijf onveilig is. Dit is een formele procedure. U kunt een handhavingsverzoek niet anoniem indienen.

Meer informatie handhavingsverzoek

Buurtbemiddeling

Heeft u ruzie met de buren? En komt u er niet uit? Dan kunt u gebruik maken van buurtbemiddeling. Lees hoe buurtbemiddeling in zijn werk gaat en hoe u er gebruik van kan maken op de website van MET Heerhugowaard .