Appartementen Deimoslaan in aanbouw

De bouw van twee vrijwel identieke appartementengebouwen aan de Deimoslaan verloopt voortvarend. De bouw ging in november 2022 van start. Bij beide gebouwen zijn de bouwsteigers onlangs weggehaald. Hierdoor zijn de buitengevels goed zichtbaar geworden. In de twee gebouwen worden in totaal 82 huurwoningen met 2, 3 of 4 kamers gerealiseerd. Tussen de gebouwen komt een gemeenschappelijke buitenruimte.

De appartementen aan de Deimoslaan, vlakbij de Westtangent en op een steenworp afstand van het station, vormen een nieuwe entree naar De Frans. De woningen worden in het voorjaar van 2024 opgeleverd. Het gaat om 22 sociale huurwoningen en 60 vrije sector huurwoningen. Het project is in samenwerking met ontwikkelaar Richard Groen van Groen & Groen Vastgoed tot stand gekomen. De gebouwen zijn ontworpen door architecten van Studio S3 en worden gerealiseerd door Bot Bouw. 

Hectorlaan

Ook op de Hectorlaan, tegenover het bouwproject aan de Deimoslaan, worden nieuwe appartementen gerealiseerd. De gemeenteraad heeft op 10 oktober 2023 het bestemmingsplan Hectorlaan 17-31 vastgesteld. 

De huidige kantoorgebouwen op de Hectorlaan 17-19 en Hectorlaan 21-31 maken plaats voor twee  woongebouwen met in totaal 65 koopappartementen gerealiseerd.  Op de locatie Hectorlaan 17-19 gaat het om 29 koopappartementen en op de locatie Hectorlaan 21-31 komen 36 koopappartementen.
De Deimoslaan en de Hectorlaan zijn zogeheten ‘versnellingslocaties’ en vormen nieuwe piketpalen voor de integrale gebiedsontwikkeling van De Frans.