‘Tante Suus’ voelt zich thuis op De Frans

Onderneemster Susan Veldink, die vooral bekend is als hét gezicht van Tante Suus, volgt de ontwikkelingen op De Frans op de voet. Als eigenaresse van zowel bedrijven als vastgoed is zij een prominente samenwerkingspartner in het gebied. Ze heeft vastgoed zelf in gebruik en ze verhuurt ook enkele panden aan andere bedrijven.

“Ik voel me thuis op De Frans. De herontwikkeling van het gebied spreekt mij erg aan. Het is nu zaak om plannen te maken die aansluiten bij de nieuwe gebiedsvisie. Dat is een uitdaging. Zo krijgt Tante Suus uiteindelijk een ander onderkomen. Belangrijk is dat we soepele overgang kunnen regelen van de oude naar de nieuwe situatie. Het werk gaat immers gewoon door. De bedrijven kunnen niet een tijdje de deuren sluiten”, aldus Susan Veldink.  

Paradijs 

Tante Suus, gevestigd in een voormalige school aan de Hectorlaan, is al jaren een paradijs voor kinderfeestjes, workshops en andere leuke activiteiten voor jong en oud. Pizza’s bakken, muziek luisteren op een springkussen, rolschaatsen door de gangen, spelen in een beautysalon of opdrachten uitvoeren in een escape room. Bij Tante Suus kan en mag bijna alles! “Kinderen mogen hier gewoon doen waar ze zin in hebben.”

Wekelijks vinden bij Tante Suus ongeveer 40 themafeestjes plaats. De bezoekers komen niet alleen uit Dijk en Waard, maar uit de hele regio. 

Kinderen

Ook de andere bedrijven van Susan Veldink zijn op kinderen gericht: Zowiezo Kinderopvang (inclusief buitenschoolse opvang), Zowiezo Gastouderbureau en Zowiezo Kraamzorg. Naast de locatie op De Frans zijn er ook locaties voor kinderopvang in Hoorn en in Noord-Scharwoude. Bij Tante Suus en Zowiezo werken in totaal meer dan 150 mensen, inclusief de twee dochters van Susanne Veldink. 

Susan Veldink:  “Het is heerlijk om met kinderen te werken. De juiste aandacht kunnen geven aan elk kind, ze in hun kracht laten staan, ze persoonlijk begeleiden en geen fabriek zijn. Dat maakt dit werk zo mooi.”