Tour de Frans voor raadsleden

De officiële Tour de Frans is in volle gang, maar in Dijk en Waard stond op maandag 26 juni jongstleden al een Tour de Frans op het programma. De tocht was niet een etappe van de bekende wielerkoers, maar een fietstocht voor gemeenteraadsleden over De Frans.

Op een zomerse maandagavond liet een delegatie van de gemeenteraad zich op de hoogte stellen  van de actuele ontwikkelingen op en rond De Frans. 

Tijdens de fietstocht maakten de raadsleden een tussenstop bij het woonzorgcentrum Zuider Waert, de bouwplaats van de nieuwbouw aan de Deimoslaan en het asielzoekerscentrum van het COA. De excursie werd afgesloten met een bezoek aan Tante Suus aan de Hectorlaan. 

De langste tussenstop was bij de nieuwbouw aan de Deimoslaan. Op deze plek worden twee identieke gebouwen gerealiseerd met in totaal 82 huurwoningen. Medewerkers van Bot Bouw verzorgden een interessante rondleiding, van begane grond tot op de dakverdieping. 

Het plan voor de Deimoslaan is ontworpen door architecten van Studio S3. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan de woonkwaliteit in en rondom het gebouw. Zo komt tussen de gebouwen een gemeenschappelijke buitenruimte. De woningen worden optimaal geïsoleerd  en worden voorzien van energiezuinige installaties.
 

De gemeente werkt aan een gebiedsvisie voor De Frans, inclusief een ontwikkelstrategie. De visie wordt in het najaar ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.