BIZ: winkelgebied Centrumwaard samen op de kaart zetten

De gemeente Dijk en Waard zet vol in om Centrumwaard weer aantrekkelijk te maken. Eduard Plate is door de gemeente aangesteld om de verbinding te maken met ondernemers, winkeliers en gemeente. BIZ (BedrijvenInvesteringsZone) heeft als doel: samenwerken aan perspectief voor Centrumwaard. Inclusief positieve PR. Ondernemers pakken de handschoen op. Op een bijeenkomst op 16 maart gaven zij aan mee te willen werken aan de oprichting van een BIZ.

Dit is een mooie kans om het winkelgebied te verbeteren. De gemeente ondersteunt dit, want het is belangrijk dat Centrumwaard weer een levendig winkelgebied wordt. 

Positieve naamsbekendheid

Het doel is om Centrumwaard positief op de kaart te zetten. BIZ helpt collectieve plannen voor het winkelgebied van Centrumwaard te maken. Aansluitend uit te voeren en te financieren. Denk aan bloembakken, feestverlichting, maar ook aan activiteiten die zorgen voor positieve naamsbekendheid. Het aantrekkelijk maken van het winkelgebied zorgt voor meer aanloop, reuring en gezelligheid. 

BIZ wordt bekostigd door de winkeliers zelf. De hoogte van het bedrag is gebaseerd op basis van de WOZ-waarde van het winkelpand. 

“Dit is wat we moeten doen”

De ondernemers zijn al enthousiast. Na afloop van de bijeenkomst waren veel positieve reacties: “Dit is wat we moeten doen” en “BIZ is dé kans die we hebben”. De reacties kwamen van zowel jonge als lang gevestigde ondernemers. Naar verwachting besluit de gemeenteraad van Dijk en Waard dit najaar over de komst van BIZ.