Centrumwaard kloppend hart van Dijk en Waard

Er gebeurt veel in Centrumwaard, maar dat is niet altijd zichtbaar. In gesprek met Eduard Plate. Hij zet zich in om Centrumwaard samen met ondernemers en winkeliers weer aantrekkelijk te maken voor heel Dijk en Waard.

Eduard Plate: “Centrumwaard is het oude centrum van Heerhugowaard. We hebben de weekmarkt, fietsronde, kermis en veel leuke activiteiten rond het Raadhuisplein. Daar moeten we meer bekendheid aan geven. En ons richten op de toekomst door te vernieuwen. Daarom zoeken we juist de verbinding met de rest van de gemeente én winkelende bezoekers. Dat doe ik natuurlijk niet alleen. Dat doen vooral de ondernemers en winkeliers sámen (in BIZ). Met natuurlijk de gemeente Dijk en Waard.”

“Ik zou het super vinden als het een groener centrum wordt met zitplekjes en terrasjes. Een plek waar je relaxt kunt genieten van een kopje koffie met iets lekkers. Maar ook leuke lifestyle shops en andere specialistische winkels. Ik zie een aantrekkelijk centrum voor mij. Waar de inwoners graag heengaan. Tijdens de feestdagen was Centrumwaard bijvoorbeeld schitterend versierd met winterverlichting. Een prachtig visitekaartje voor dit mooie dorpscentrum.” reageert Eduard enthousiast.