Centrumwaard toekomstbestendig

Voor deze rubriek interviewden we Kevin Tan. Hij werkt bij Punjabi Kipcurry House op het Raadhuisplein. Hoe ziet Kevin de toekomst van het Raadhuisplein én de wijk?

Wat is jouw binding met Centrumwaard?

Kevin Tan: Ik werk in Centrumwaard bij Punjabi Kipcurry House. Dus ik zie de ontwikkelingen van deze wijk van dichtbij. Centrumwaard is een fijne gezellige wijk. Het is een continu proces om dat gezellige, dorpse en het gevoel van veiligheid te behouden en te verbeteren.

Wat vind je van de huidige ontwikkelingen?

“Heel goed, maar ook een uitdaging. Hoe houd je een buurt en het winkelcentrum leefbaar en veilig. Daar zijn bewoners bezorgd over. Daarom ben ik blij dat de gemeente het serieus oppakt. Groen is echt heel belangrijk. Zwerfafval wordt opgeruimd, ook zo belangrijk. Een plek waar je gezellig een kop koffie kunt drinken voegt ook dat gevoel van gezelligheid toe. Toch blijven mensen het plein een beetje onprettig vinden. Ik heb mij ook afgevraagd waardoor dat komt. Komt het door het publiek dat er komt? Ik denk wel dat de tags, scheldwoorden en agressieve graffiti niet goed zijn. Misschien die plekken schoonmaken en daar en op blinde muren repro’s van kunst of mooie tekeningen van basisschoolleerlingen hangen? En het is belangrijk dat er activiteiten komen voor families met kinderen. Maar ook voor ouderen. Voor de middengroep zijn er wel genoeg activiteiten zoals de kermis en concerten. Mijn advies? Kijk goed naar de toekomst, wat wil je en hoe maak je dat toekomstbestendig. Duurzaam, maar dan breed.”