De beste versie van Centrumwaard komt eraan

Jeroen Rood en zijn broer Martijn runnen samen Koos Rood Dé Witgoedspecialist. Het bedrijf is al 38 jaar de witgoedspecialist in de regio. Jeroen en Martijn zijn in Centrumwaard opgegroeid en wonen er nog steeds. Tijd om te vragen hoe ze Centrumwaard waarderen. En welke veranderingen er nodig zijn.

Jullie werken en wonen hier. Je kent de wijk van binnenuit.

Jeroen: “We zijn hier opgegroeid en hebben als kind boven de zaak gewoond. Ons pand is altijd goed onderhouden en we kijken kritisch naar de uitstraling. Maar dan zie je ook dat de omgeving aan een upgrade toe is. Niet alleen het winkelgebied, maar het totale plaatje. Het mag allemaal wat aantrekkelijker. Als je te lang wacht kost het veel meer moeite om het weer in te halen en hier gaat het centrum onder lijden. Ik ben dus heel erg blij dat de gemeente zich zo hard maakt voor de wijk.”

Wat vind je van de plannen voor Centrumwaard en het winkelgebied?

“De BIZ (BedrijfsInvesteringsZone) is echt een heel goed initiatief. Tijdens de bijeenkomst waren er onwijs enthousiaste reacties van de ondernemers. Iedereen wilt graag doorpakken. Ik ben echt heel blij met de saamhorigheid. Dit gaan we ook doen! Eduard Plate heeft de expertise om de plannen rond te krijgen en te versnellen. Na de kerstverlichting gaan we in mei bloemen door het centrum ophangen. Hiermee wordt het centrum nu al opgeleukt. Ons doel is dan ook dat mensen langer blijven omdat het gezelliger is. Terrasje, kopje koffie met iets lekkers. Dorps, gezellig en vertrouwd. Echt heel positief. De houding van de gemeente is op dit moment erg actief. We hebben een lange weg achter de rug, maar gaan nu de beste versie krijgen, omdat de hele wijk erbij betrokken wordt. Niets wordt overgeslagen een iedereen wordt meegenomen in het proces. Die brede aanpak is de sleutel.”

Wat zou je graag willen voor de wijk?

“Wat ik erg belangrijk vind is het dorpse karakter. Dat gevoel, die uitstraling moet echt blijven en versterkt worden. Het gezellige zorgt dat mensen graag hier komen en blijven voor het winkelaanbod en een kopje koffie. We moeten dus niet te lang wachten met de upgrade, anders haal je die achterstand moeilijk in. En ik vind dat de Middenweg hier een 30 km-weg moet worden. Een racebaan in een dorp, kan gewoon niet. Dit komt de gehele sfeer en uitstraling ten goede. Ik zou zeggen: Handen uit de mouwen – liever gister dan vandaag!”