"Inbreng bewoners belangrijk"

Ine Hermans heeft als motto: ‘blijf in contact, want dan word je tenminste gehoord’. Ine woont al jaren in Centrumwaard en maakt zich zorgen over de leefbaarheid van de wijk. Ze vindt het belangrijk dat de gemeente de bewoners blijft betrekken bij de plannen.

“Er worden al heel wat jaren plannen gemaakt en weer stopgezet. Maar nu wordt het proces goed aangepakt. Bewoners en winkeliers worden serieus meegenomen. Het gaat nu over de Middenweg, Basiusstraat en Dreef. Maar er is een veel groter gebied dat last heeft van het (vracht)verkeer. Met name de Van Foreeststraat mis ik in dit verhaal. Uiteraard moeten de winkels wel bevoorraad te worden.    

Vrachtverkeer geeft nu eenmaal (geluid)overlast. En er wordt wel eens een lantaarnpaal geraakt. Daar moet echt een oplossing voor komen. Misschien een korte route heen en terug. En dan zo, dat zeker het vrachtverkeer zo kort mogelijk door de woonwijken rijdt. Veiliger en rustiger en met rustiger bedoel ik ook stil en geluidarm asfalt in plaats van rammelende klinkers.

Ik hoop dat de wijk groen blijft. Het is belangrijk om in je eigen wijk te kunnen recreëren. En dan bedoel ik wandelen door een groene wijk en bankjes om even een praatje te maken. De impressie van de plannen is goed. Ik ben benieuwd naar de definitieve uitvoering. Het is echt heel erg belangrijk om van Centrumwaard en omgeving een levendig dorpscentrum te maken.”