Vervolg parkeerbeleid

In april en mei organiseert de gemeente Dijk en Waard een tweede participatieronde om nieuw parkeerbeleid te bespreken met bewoners en ondernemers. De avond voor het gebied waar ook Centrumwaard onder valt is op 10 mei van 19.00 - 21.00 uur in De Brink.

In februari en maart zijn al drie participatieavonden gehouden om ervaringen met het parkeerbeleid en toekomstwensen op te halen. Tijdens deze avonden is gesproken over parkeerproblemen, maar ook over veiligheid, groen en wensen voor een fijne woon en leefomgeving. Zorgen over de beschikbaarheid van parkeerplaatsen, de uitgifte van parkeervergunningen en verkeersveiligheid kwamen hierbij aan bod. 

Hieronder ziet u een getekend verslag van de vorige avond.

De gemeente is aan de slag gegaan met de opgehaalde ervaringen en heeft diverse mogelijke scenario’s met oplossingen uitgewerkt. Deze scenario’s wil de gemeente in een tweede participatieronde voorleggen aan bewoners en ondernemers.  Per deelgebied worden deze scenario’s op interactieve wijze besproken.

De data voor deze participatiesessies zijn:

  • Stadshart/Stationsgebied: 12 april van 19.00 - 21.00 uur (inloop 18:30) in Gemeentehuis Heerhugowaard, Parelhof 1, 1703 EZ Heerhugowaard.
  • Sint-Pancras, Koedijk, Broek op Langedijk, Zuid-Scharwoude, Noord-Scharwoude en Oudkarspel: 18 april van 19.00 – 21.00 uur (inloop 18:30)in Museum BroekerVeiling, Museumweg 2, 1721 BW Broek op Langedijk.
  • Woonwijken en overig stedelijk gebied Heerhugowaard: 10 mei van 19.00 - 21.00 uur (inloop 18:30) in Ontmoetingscentrum De Brink, Middenweg 168, 1702 AB Heerhugowaard.

Aanmelden

Voor deelname aan een of meerdere sessies over het parkeerbeleid is aanmelding gewenst. Aanmelden kan tot twee dagen voor de sessie via parkeren@dijkenwaard.nl. Geef in de aanmelding aan om welke sessie(s) het gaat.