Voortgang rioolvervanging en herinrichting van de Middenweg en Cromhoutstraat

Helaas heeft de aannemer, Dura Vermeer, enkele tegenslagen ondervonden die vertraging veroorzaken. Met dit bericht brengen u op de hoogte van de consequenties en de aangepaste planning.

Vertraging van de werkzaamheden

Middenweg
Tijdens de werkzaamheden aan de Middenweg is aannemer Dura Vermeer gestuit op diverse uitdagingen, waaronder problemen met materiaallevering, beschadigde kabels/leidingen en diefstal van diesel. Echter, de grootste hinder wordt veroorzaakt door aanhoudend slecht weer, wat de kwaliteit van het werk beïnvloedt. Vanwege een te natte ondergrond kon de aannemer de geplande asfalteerdatum van 17 november niet halen. De nieuwe datum is verschoven naar 27 november. Ook dat is afhankelijk van droge dagen.

Cromhoutstraat
In de Cromhoutstraat is Dura Vermeer op een waterleiding van PWN gestuit die op een andere hoogte lag dan verwacht. Hierdoor kon hij tijdelijk niet verder. PWN verplaatst de waterleiding, zodat Dura Vermeer volgende week verder kan met de aanleg van het riool.

Gevolgen voor de planning

Middenweg
We hebben de planning voor het volgende deel van de Middenweg herzien. Dura Vermeer gaat dit jaar niet verder met de aanleg van het riool. Dit om te zorgen dat – conform afspraak – de Middenweg voor de feestdagen ook voor autoverkeer bereikbaar is. Zodra de rijbaan in het huidige werkvak is geasfalteerd, stellen zij de Middenweg open voor verkeer. Na de kerstvakantie, op maandag 8 januari, hervat Dura Vermeer het werk aan het volgende deel van de Middenweg. 

Cromhoutstraat
De werkzaamheden in de Cromhoutstraat gaan wel door. Voor de kerstvakantie wordt de straat netjes hersteld. In januari hervat Dura Vermeer de werkzaamheden in deze straat. Dat duurt nog enkele weken, afhankelijk van het weer.

Bereikbaarheid Cromhoutstraat
Vanaf maandag 20 november is de Cromhoutstraat bereikbaar via een omleiding vanaf de Bickerstraat via de P.C. Hooftlaan/Vondellaan/Middenweg en omgekeerd, zoals weergegeven op het bijgevoegde kaartje. Verdere informatie en route-updates worden gedeeld via de BouwApp. 

BouwApp
Voor dit project zetten wij de Dijk en Waard BouwApp in. Volg ons project:

  • Scan de QR-code, of ga naar de App Store (iPhone) of Google Play Store (Android) om de app gratis te downloaden.
  • Bij ‘Ontdek’ typt u ‘Centrumwaard’. Selecteer dit project en klik op ‘Volgen’. Elke keer wanneer wij een bericht plaatsen in de vorm van een foto en/of een korte tekst, komt er direct een berichtje (notificatie) op uw smartphone of tablet. Zo bent u altijd op de hoogte van de actuele informatie.