Glasvezel

In gemeente Dijk en Waard wordt op dit moment op verschillende locaties gewerkt aan de aanleg van een glasvezelnetwerk. Via dit netwerk kunnen verschillende providers hun diensten aanbieden. Lees meer over de lopende projecten door op een van de plaatsnamen te klikken. 

Glasvezel zorgt voor krachtig en stabiel internet. Dat komt omdat de data door een laser met de snelheid van het licht over de kabels verstuurd wordt. Met die hoge snelheid en bandbreedte is glasvezel het netwerk van vandaag en de toekomst. Door deze slimme techniek kan je supersnel internetten.

Waarschuwing:

Verschillende aanbieders van glasvezelkabel zijn actief in gemeente Dijk en Waard. Zij benaderen inwoners via huis-aan-huisbrieven en reclamemateriaal. Op dit moment heeft Open Dutch Fiber een vergunning ontvangen om glasvezelkabel aan te leggen in Heerhugowaard. Glaspoort/KPN heeft een vergunning om dit aan te leggen in Sint Pancras. Zij mogen in delen van Dijk en Waard glasvezelinternet aanbieden en verkopen. Andere aanbieders hebben een aanvraag bij de gemeente gedaan, maar is er geen vergunning verleend. Op dit moment zijn er dan ook geen andere aanbieders die een vergunning hebben om glasvezelinternet aan te leggen. Als er meerdere vergunningen zijn verleend, zullen wij op deze website vermelden welke aanbieders dit zijn.