Kansspelautomaten

Wilt u een speelautomaat in uw bedrijf plaatsen? Dan gelden er een aantal regels. Daarnaast heeft u de juiste vergunningen nodig.

Kansspelautomaat
Om een kansspelautomaat (gokautomaat) te plaatsen vraagt u een aanwezigheidsvergunning aan via onderstaande knop. Ook vraagt u bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie een exploitatievergunning en modeltoelating aan.

Behendigheidsautomaat
Voor het plaatsen van een behendigheidsautomaat (zoals een flipperkast) heeft u alleen een exploitatievergunning en modeltoelating nodig.

Inloggen met DigiD Aanwezigheidsvergunning kansspelautomaat Inloggen met eHerkenning Niveau 3 Aanwezigheidsvergunning kansspelautomaat

De Wet Kansspelen bepaalt hoeveel automaten u mag plaatsen:

  • Hoogdrempelige locaties zoals restaurants, cafés, bars en nachtclubs. Deze bedrijven mogen 2 speelautomaten hebben, zowel kansspel- als behendigheidsautomaten.
  • Laagdrempelige locaties zoals snackbars en kantines. Deze bedrijven mogen 2 behendigheidsautomaten hebben en geen kansspelautomaten.

Aanvraag aanwezigheidsvergunning voor een periode van twaalf maanden voor één kansspelautomaat € 56,50
En voor de tweede kansspel automaat € 34,00
Aanvraag voor een aanwezigheidsvergunning voor een periode van meer dan vier jaar of onbepaalde tijd voor één kansspelautomaat € 226,50
En voor de tweede kansspel automaat € 136,00

U krijgt binnen 8 weken antwoord op uw aanvraag.