Kansspelautomaten

Wilt u een kansspelautomaat (gokautomaat) in uw bedrijf neerzetten? Dan vraagt u hiervoor een aanwezigheidsvergunning bij ons aan. Naast de aanwezigheidsvergunning kan het nodig zijn dat u een exploitatievergunning aanvraagt bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Inloggen met DigiD Vergunning kansspelautomaten aanvragen Inloggen met eHerkenning Niveau 3 Vergunning kansspelautomaten aanvragen

Regels

De gemeente maakt een verschil tussen 'hoogdrempelige' en 'laagdrempelige’ inrichtingen.

  • Hoogdrempelige inrichtingen zijn bijvoorbeeld cafés of restaurants. Deze bedrijven mogen 2 speelautomaten hebben, zowel kansspel- als  behendigheidsautomaten.
  • Laagdrempelige inrichtingen zijn bijvoorbeeld snackbars, kantines en restaurants. Deze bedrijven mogen 2 behendigheidsautomaten hebben (dus geen kansspelautomaten).

De kosten voor een vergunning van 12 maanden (of een gedeelte daarvan) zijn € 34,- per automaat en een vast startbedrag van € 22,50.

De tarieven voor het aanvragen van een vergunning speelautomaten zijn landelijk vastgelegd in het Speelautomatenbesluit 2000 paragraaf 2, artikel 3.

U krijgt binnen 8 weken antwoord op uw aanvraag.