Ongediertebestrijding

Heeft u op uw eigen terrein last van ongedierte, bijvoorbeeld ratten of een wespennest? Dan laat u het ongedierte zelf weghalen. Neem hiervoor contact op met een bedrijf in ongediertebestrijding. In sommige gevallen kunt u de gemeente inschakelen voor ongediertebestrijding. 

Ratten

Ratten in uw woning

Ratten in en om uw woning moet u zelf laten weghalen. Hiervoor neemt u zelf contact op met een bedrijf in ongediertebestrijding.

Ratten in uw bedrijfspand

Heeft u als ondernemer last van ratten in uw bedrijfsruimte? Dan neemt u zelf contact op met een bedrijf in ongediertebestrijding.

De gemeente bestrijdt ratten alleen als er een gevaar is voor de volksgezondheid. Zijn er ratten op openbaar terrein? En denkt u dat er gevaar is voor de volksgezondheid? Dan doet u een melding. Selecteer hierbij de categorie 'Overlast dieren'.

Wespen

Heeft u last van een wespennest op uw eigen terrein of op grond die u van de gemeente huurt? Dan moet u het wespennest zelf laten weghalen. Neem contact op met een bedrijf dat wespen bestrijdt. Wespen kunnen namelijk lelijk steken.

Overlast van wespen in de openbare ruimte? Doe een melding. Selecteer hierbij de categorie 'Overlast dieren'.

Bijen

Bijen zijn belangrijk voor mens en natuur. Ze zorgen ervoor dat veel verschillende bloemen en planten blijven bestaan.

Heeft u last van een bijennest op uw eigen terrein? Bel dan een imker om het bijennest weg te laten halen. Bijen kunnen in sommige gevallen steken.

Meer informatie

Weet u niet zeker wat voor ongedierte het is? Kijk dan op de site van Milieu Centraal.