De Oostrand: ontwikkeling woon- en werkgebied

De Oostrand van Noord- en Zuid-Scharwoude verandert de komende jaren in een woon-, werk-, natuur- en recreatiegebied. Er komen woningen bij in verschillende soorten en maten. Zo kunnen we voldoen aan de enorme vraag naar woningen. Er zijn kansen om bedrijventerrein De Wuyver om te vormen naar een woon-werkgebied. Door wonen en werken te mixen en voorzieningen toe te voegen ontstaat een levendige en prettige omgeving. Daarnaast staat een uitstekende verbinding met de omgeving centraal, met goed uitgedachte verkeersroutes. Samen met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden ontwikkelen we stap voor stap een waardevolle locatie die aantrekkelijk, duurzaam en bereikbaar is. 

Waar

De Oostrand is het gebied tussen de Oostelijke Randweg en het Kanaal Alkmaar-Kolhorn en de Langebalkweg in het zuiden en Provinciale weg in het noorden. 

Wanneer

Najaar 2022: meedenken over gebiedsvisie en ontwikkelplan
Eind 2022: besluiten ontwikkelplan

Graag had de gemeente, samen met Inbo het concept ontwikkelplan in december aan u gepresenteerd. De voorbereidingen hebben echter iets meer tijd nodig gehad. Besluitvorming over concept, presentatie en ter inzage legging zijn naar verwachting in januari en februari. De bijeenkomst wordt t.z.t aangekondigd in Gemeentenieuws en op de op deze webpagina.

Wat verandert er voor mij?

Niets, u kunt blijven wonen en werken in het gebied. Als u aangeeft kansen te zien gaan wij met u in gesprek.

Vragen?

Heeft u nog andere vragen? Stuur ons dan een mail.